långt bok inlägg!

i skrivande stund sitter jag ute  med datorn i knät ,tänkte tipsa om lite bra sommar läsning! till er som inte läst dom här böckerna då!Det var förra sommaren jag vart beroende av katarina bredows böcker, så köpte alla och nu tänkte jag berätta lite om dom och vad varför jag fastna:)

Hur kär får man bli : Om inte om vore, tänkte jag. Om inte om vore skulle jag bli kär i Adam. Hur kär som helst. Blossande, vanvettigt gnisterkär. Ursinnigt sprängförälskad. Men nu var ju om. Och bara själva tanken på att bli kär i Adam var totalförbjuden, straffbar, ohygglig och fruktansvärd. Ändå tänkte jag den. Ändå fladdrade kolibrin där inne. Trots att om var.

Fördelar: beskrivningarna i boken är bra och det är (realistiskt, det hon skriver det kan hända)

Nackdelar: att fodralet runt är rosa och tjejigt men boken  kan lika gärna läsas av killar enligt mig.


bara inte du : Det börjar med att hon upptäcker att hon har känslor för sin bästa kompis pojkvän, Adrian. Och sedan får hon veta att hennes bästa killkompis Markus har känslor för henne. Verkar det rörigt? Lägg då till en lillebror som hamnar i en minst sagt farlig situation. Vilken det är vill jag inte avslöja. Det får ni läsa själva.

Fördelar: man vill bara läsa mer

Nackdelar: lite för vuxet och svår att hänga med i.

 

som jag vill vara: Jessica är 15 år när hon blir gravid. Omvärlden försöker övertala henne att göra abort, men efter mycket övervägande bestämmer hon sig för att behålla barnet. Pojkvännen drar sig undan i panik och hennes föräldrar förstår inte alls hennes beslut. Men hon finner stöd hos bästa väninnans mamma, som också hon väntar barn. Det blir ett möte mellan två kvinnor över generationsgränserna.

Fördelar: hon beskriver personerna bra så att man förstår vilka karaktärerna är.

Nackdelar: att den tog slut!

Expert på att rodna:När hennes mamma flyttar ihop med sin nya kärlek måste Natalie följa med ut på landet till en ny skola, med nya gäng som inte alls är som hennes gamla. På köpet får hon också en ny bror, Jerker, spännande, snygg'. Natalie dras in i hans trollkrets och märker hur känslorna sjuder och gnistrar i henne. Är hon kär? Är det så här det ska vara? Livet på landet med en ny familj är inte så enkelt alltid, fastän hon får en nästan alldeles egen häst; att komma ny till en klass med färdiga hierarkier och okända regler sätter Natalie på hårda prov ...

Fördelar: super duper bra i mitten!

Nackdelar: dom sista sidorna händer ingen ting på.

 

som om ingenting : Elin som är huvudperson i boken ”Som om ingenting” leder oss genom en del kärlek och besvär. Genom att börja på en skrivarkurs får Elin träffa Paul, hennes bästa kompis pappa. Allt efter som tiden gick blev Elin allt mer intresserad av Paul. Hon förstod Pauls dikter och kände att hon fått lära känna honom mer på djupet. Problemet är att hon till slut blir kär i Paul.

Fördelar: bra slut

Nackdelar: svår läst och man blandar i hopp namnen!

 

Räcker det om jag älskar dig:19-åriga Fanny slits mellan pojkvännens lögner och sin mammas problem. När den unge manlige läraren Finn erbjuder henne sitt stöd ställs allt på sin spets ... Intensivt om kärlekens irrvägar och om att finna sig själv.

Fördelar: den är realistisk och bra beskrivningar i den.

Nackdelar: inget

 

knappast lovlig 15-åriga Hanna - en ganska vanlig tjej som blir bästis med skolans värsting tjej. Hon måste flytta ut till landet, och hon måste åka skolbuss till och från skolan. Hon kan inte längre vara med sin bästis på kvällarna för sista bussen går kl 20.00. Och dessutom blir hon kär i en 30-årig man.

boken är vekligen super seg i början men blir super bra senare!

flyga högt :den här boken är jag inte helt klar med än men så här står det på baksidan av boken

Det finns koder. Vissa regler. Som när man kommer ny till klassen. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra. Så gör inte Silja.

Den är från av det jag har läst lik tusen gånger starkare.

böckerna finns att köpa tex här

Kommentarer
Postat av: Vendela

jaa, usch

2012-03-11 @ 14:52:59
URL: http://vendelaejdenwik.blogg.se/
Postat av: tre tjejer

Hej! Vi har frågestund på vår blogg. Skulle du kunna vara gullig och ställa en fråga eller 2. Fin blogg btw. KRam!

2012-03-11 @ 16:14:06
URL: http://hembaktabullar.blogg.se/
Postat av: cindy

hon är sjukt bra !

älskar "hur kär får man bli?" och "som jag vill vara" :)

2012-03-11 @ 18:36:47
URL: http://cindyles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0